Flexibel team, veerkrachtige teamleden

  Pak je teamvraag of -uitdaging aan en bouw aan een team dat diversiteit omarmt, zichzelf organiseert en zo blijft bijdragen tot de doelen van de organisatie.

  Teamvragen of uitdagingen?

  Ze zijn even divers als de teams zelf. Deze zie ik bijvoorbeeld regelmatig terugkeren: 

  Staat je team voor een verandering zoals een reorganisatie, fusie of afslanking? Of heeft die al plaatsgevonden? Dergelijke veranderingen komen steeds vaker voor, want de rollen, verwachtingen en organisatiecontext veranderen steeds sneller.

  Eigenlijk bouw je dus voortdurend aan je team. En dan weet je maar beter wat de ingrediënten zijn van een goed werkend én samenwerkend team.

  Internationalisering, leidinggevenden met diverse teams, regionaal verspreide teamleden, meerdere kantoren: teamsamenwerking op afstand was al lang in opkomst. Corona heeft die evolutie enkel nog versneld.

  Er is geen alternatief meer. Weten hoe je een team op afstand verbonden houdt, is dus belangrijker dan ooit. Hoe vind je het kloppend hart van je team op afstand?

  Zijn er spanningen die de (samen)werking in je team belemmeren? Of wil je weten hoe je conflicten voorkomt?

  Krijg inzicht in de oorzaken van conflicten, zicht op mogelijke uitwegen en hulp bij bemiddeling waar nodig. Tip: een conflict lijkt vaak zijn oorsprong te hebben in het relationele, maar dat is lang niet altijd zo. Vaak ligt de oorzaak in onduidelijkheid over doelstellingen, middelen, procedures of structuren.

  Staat jouw teamvraag of -uitdaging hier niet tussen? Geen nood: elk traject focust op waar jij nu staat, wat je doelen zijn en wat je nodig hebt. Ook de vorm stemmen we daarop af, met individuele coaching of teamcoaching, thematische workshops of een opleidingstraject. Of een combinatie daarvan.

  Boek deze resultaten met een traject:

  • Je team is matuur en veilig genoeg om zichzelf te organiseren, mee te evolueren met een veranderende context en te blijven bijdragen aan de doelen van de organisatie.
  • Teamleden staan sterker in hun schoenen door de aandacht die ze kregen tijdens het traject. Verschillen en feedback zijn welkom, conflicten zien ze als kansen.

  Hoe we een teamtraject vormgeven?

  Helemaal op maat van je vraag en uitdaging. Om blijvende resultaten te boeken, doorlopen we daarbij steeds deze stappen:

  Eerst zoom ik in op de context en werksituatie. Ik dompel me onder in je team, kijk hoe het werkt en voel aan wat bij jullie leeft.

  Tijd om even uit te zoomen. Samen maken we de vraag/uitdaging, gewenste situatie en eerste stap helder om iedereen op één lijn te krijgen.

  Tijdens het traject zoom ik in op wat zich bij jullie aandient en hoe het team daarmee omgaat. Waar nodig sturen we bij op basis van wat naar boven komt.

  Bij de afsluiting verankeren we de inzichten uit het traject in jullie werksituatie. Dat kan met een terugkerend agendapunt, teamafspraken, terugkommomenten enz.

  Reken op een unieke leerervaring

  Want dat is hoe mijn klanten het noemen. Waarom? Omdat ik bij elk teamtraject inzet op loop learning, met een intens en blijvend leereffect dat vertrekt vanuit het potentieel van je team. Dat maakt dat klanten resultaten boeken waarvoor ze blijven terugkomen.
  Tip voor coronatijden: ik bouwde veel ervaring op in online of blended trajecten.

  Meer weten of eens afspreken?

  Geef me een seintje voor een vrijblijvend verkennend gesprek. Ik luister naar je vraag of uitdaging en denk graag mee. Is er een klik? Dan volgt een helder voorstel.

  Katelijne Callebaut
  LoopWise