Loop learning: breder kijken, dieper duiken

  Dit zou de titel kunnen zijn van een uitgebreide visietekst. Met complexe modellen, moeilijke woorden en indrukwekkende statements. Maar … zo ben ik helemaal niet :)

  Eigenlijk is het heel eenvoudig:

  In mijn contact met klanten ervaar ik telkens opnieuw dat leerervaringen meer blijven hangen én tot sterkere inzichten leiden als ik:
  • Breder kijk naar hoe mensen, teams en organisatie elkaar beïnvloeden. 
  • Dieper duik, naar wat zich aandient en hoe zij, hun team en organisatie ermee omgaan.
  Ik geloof sterk in de wijsheid die in mensen en teams aanwezig is. Als we die wijsheid volop gebruiken én de loops tussen mens, team en context stimuleren, creëren we samen een intens en blijvend leereffect.

  Dus kijk ik breder en duik ik dieper

  Bij elke vraag of uitdaging. Bij elk traject. Bijvoorbeeld zo:

  Voorbij vraag en oplossing

  Ik zoek altijd wat er achter de vraag zit en wat onder de oppervlakte speelt. Zo krijg ik snel de essentie op tafel en kunnen we echt aan de slag. En ook oplossingen daag ik uit: passen die bij wie je bent, waar je voor staat en hoe je werkt? Dan stijgt de kans dat je ermee aan de slag gaat.

  Meer dan inzichten

  In groepstrajecten krijg je inzicht in een thema, in wat dat met jou doet én in hoe de leergroep daarmee aan de slag gaat. Dat zorgt voor een veilige, verrassende leerervaring die langer bijblijft en aanzet tot actie. En nadien voor een netwerk van gelijkgezinden die je kan aanspreken voor je verdere ontwikkeling.

  Eén van jullie

  Voor ik een traject start, dompel ik mezelf onder in je organisatie vanuit een brede interesse. Het doel? Weten wie jullie zijn en wat jullie doen. Het resultaat? Ik weet waarover ik spreek, ga sneller naar de kern en ben geloofwaardig voor je mensen. Zo boek je meer resultaat én krijg je iedereen mee.

  Mee in bad

  Ik blijf niet aan de zijlijn staan, maar spring mee in bad. Zo stimuleer ik jullie om samen oplossingen te vinden. Ik bevraag en benoem kritisch en durf eigen twijfels en ervaringen delen. Zo schep ik een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf is, politieke spelletjes minder kans krijgen en jullie stappen vooruit zetten.

  Genoeg over mij. Over naar jou.

  Zet de eerste stap en verken mijn aanbod voor individuen, teams en organisaties. Zie je de meerwaarde? Dan luister ik graag naar je vraag of uitdaging.

  Katelijne Callebaut
  LoopWise